Postzegelpark Leusderweg

Voor en door bewoners...

HomeOrganisatieWat is het...Foto & FilmArchiefSponsorsLinksContact
     
 

Weekendtref is op zoek naar beheerders


Weekend-Tref is een ontmoetingsplaats voor- en door (ex-) cliënten van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Deze activiteit is opgezet door de Stichting Cliënten Contact Eemland. Het gaat om een Client gestuurd project, wat inhoudt dat veel werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen uit de doelgroep. Dat geldt niet alleen voor de activiteiten, het eetcafé en de gastheren en –vrouwen, maar ook voor de bestuursfuncties.


Elk weekend, ook in vakantietijd, komen bezoekers naar De Driehoek aan de Woestijgerweg 3 in Amersfoort. Men kan er gezellig een praatje maken, een krantje lezen, iets drinken, een spelletje doen, samen eten of meedoen aan een activiteit. De openingstijden zijn op zaterdag van 13.30 uur tot 21.00 uur en op zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur.


Vrijwilligersfuncties


Beheerders

De beheerder is een vrijwilliger die de leiding heeft gedurende de openingstijd van de Weekend-Tref. Beslist als zich onverwachte situaties voordoen. Hij of zij houdt de algemene gang van zaken in de gaten en ordent de werkzaamheden. ( hoe laat wordt de tafel gedekt / moet er iets klaar gezet worden voor een activiteit)

Aan het einde van een dienst wordt de kas berekend. Voor het overige bestaan de werkzaamheden van de beheerder uit dezelfde bezigheden als die van de gastheren en –vrouwen


/ Gastheren en –vrouwen dragen zorg voor een plezierige ontvangst van de bezoekers en voor een prettige sfeer tijdens de openingstijden van de WT.

Bij aanvang van de dienst wordt de ruimte gezellig gemaakt en de benodigde spullen worden klaar gezet. Er staat altijd een gastheer/gastvrouw achter de bar. De drankjes worden geschonken , afgerekend en geturfd en de afwas wordt bijgehouden. Er wordt een hartelijk contact met de bezoekers onderhouden. De ruimte wordt netjes overgedragen of achter gelaten. /


Het dienstrooster wordt steeds twee maanden vooruit gepland en de diensten worden met de vrijwilligers afgesproken. Hoe vaak een vrijwilliger inzetbaar zal zijn wordt per persoon afgesproken en wisselingen op het rooster zijn, in overleg, vrijwel altijd mogelijk. Flexibiliteit is een graag geziene kwaliteit bij onze vrijwilligers. Elke vrijwilliger krijg een vergoeding van € 3,50 per dienst.


Wilt u een praatje met mij maken over vrijwilligers werk bij Weekendtref? Bel of mail mij gerust. Wij zijn blij met uw belangstelling! Neem ook gerust een kijkje op onze website www.weekendtref.nl


Met vriendelijke groet,

Kino van den Bergh

06 30 720 721

kinovdbergh@planet.nl
 

 

 laatste aanpassing DV 20 september 2014